ESTATUTS  FE CCOO PV

 
 

GANDIA

MARÇ, 1996


 
 


ESTATUTS

DEFINICIÓ DE PRINCIPIS

1.- Reivindicatiu i de classe.

2.- Unitari.

3.- Democràtic i independent.

4.- Participatiu i de masses.

5.- D'homes i de dones.

6.- Sociopolític.

7.- Internacionalista.

8.- Pluriètnic i intercultural.

9.- Del País Valencià.

TÍTOL I

DEFINICIÓ DE LA FEDERACIÓ, AFILIACIÓ, ESTRUCTURA I INTEGRACIÓ.

CAPÍTOL I

DEFINICIÓ DE LA FE CCOO PV.

Article 1.- Denominació.

Article 2.- Domicili Social.

Article 3.- Emblema.

Article 4.- Àmbit territorial.

Article 5.- Àmbit professional.

CAPÍTOL II

AFILIACIÓ

Article 6.- Afiliació.

Article 7.- Drets de les persones afiliades.

Article 8.- Corrents sindicals. Corrents d’opinió.

Article 9.- Deures de les persones afiliades.

Article 10.- Mesures disciplinàries.

Article 11.- Baixa en la Federació.

CAPÍTOL III

ESTRUCTURA DE LA FE CCOO PV.

Article 12.- Estructura de la Federació d'Ensenyament de CCOO del País Valencià.

Article 13.- La Secció Sindical i el delegat o delegada sindical.

a) De la Secció Sindical.

b) Del Secretari o Secretària General de la Secció Sindical.

c) Del delegat o delegada sindical.

Article 14.- Mesures disciplinàries als òrgans de les organitzacions integrades en la FE CCOO PV.

CAPÍTOL IV

INTEGRACIÓ EN LA FEDERACIÓ D'ENSENYAMENT DE CCOO DEL PAÍS VALENCIÀ.

Article 15.- De la sol·licitud d'integració.

Article 16.- Formes especials d'associació de la FE CCOO PV.

TÍTOL II

CAPÍTOL I:

ÒRGANS DE DIRECCIÓ I DE REPRESENTACIÓ DE LA FE CCOO PV.

Article 17.- Òrgans de representació i direcció.

Article 18.- El Congrés Federal.

Article 19.- El Consell Federal.

Article 20.- La Comissió Executiva Federal.

Article 21.- El Secretari o la Secretària General.

Article 22.- La Conferència de País Valencià.

Article 23.- Incompatibilitats dels membres dels òrgans de direcció de la Federació.

CAPÍTOL II:

COMISSIONS DE GARANTIES I CONTROL ADMINISTRATIU I FINANCES.

Article 24.- Comissió de Control Administratiu i Finances.

Article 25.- Comissió de Garanties.

Article 26.-

TÍTOL III

ACCIÓ SINDICAL

CAPÍTOL ÚNIC

Article 27.- De l'Acció Sindical.

TÍTOL IV

FINANCES I ADMINISTRACIÓ

CAPÍTOL I.- PATRIMONI I ADMINISTRACIÓ.

Article 28.- Patrimoni de la Federació.

Article 29.- Finançament i Pressupost anual.

Article 30.- Responsabilitat econòmica de la FE CCOO PV.

Article 31.- Llibre de comptabilitat.

CAPÍTOL II

REGISTRE D'AFILIATS, SERVEIS TÈCNICS, ÒRGAN DE PREMSA.

Article 32.- Registre de l’afiliació.

Article 33.- Serveis Tècnics d'assessorament i assistencials de la FE CCOO PV.

TÍTOL V

DISSOLUCIÓ DE LA FE CCOO PV.

CAPÍTOL ÚNIC

Article 34.- Dissolució de la Federació.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

ANNEX 1.

FACULTATS LEGALS DEL SECRETARI O DE LA SECRETÀRIA GENERAL DE LA FE CCOO PV.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DEFINICIÓ DE PRINCIPIS

La Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres del País Valencià (FE CCOO PV) té com a objectiu principal la transformació democràtica de l’ensenyament, la defensa dels interessos laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament de tots els nivells educatius. Està integrada com a federació de branca en la Confederació Sindical de CCOO del País Valencià i com a federació territorial en la Federació d’Ensenyament de CCOO. És per això que la FE CCOO PV es ratifica en els principis en què es basa el sindicalisme de la Confederació Sindical de CCOO, i que estan definits com a preàmbul dels Estatuts de l’esmentada Confederació. Aquest principis, adaptats a la Federació d’Ensenyament del País Valencià, són els següents:

1.- Reivindicatiu i de classe: La Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià defensa les reivindicacions dels treballadors i de les treballadores; al seu si poden participar totes les persones que treballen manualment o intel·lectual, sense cap discriminació. S’orienta cap a la supressió de la societat capitalista i la construcció d’una societat socialista democràtica.

2.- Unitari: La Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià s’esforça per mantenir de manera prioritària el caràcter plural i unitari que des del seu origen l’ha caracteritzat i es proposa, com a objectiu fonamental, aconseguir la unitat sindical orgànica dintre de l’Estat espanyol, mitjançant la creació en el termini més breu possible d’una Confederació que siga expressió lliure i unitària de totes les persones que treballen a l’ensenyament. En l’actualitat no és possible prefigurar les maneres definitives de l’esmentat procés unitari, no obstant això, la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià es compromet de cara a eixe objectiu final a:

- promoure tota iniciativa encaminada a afavorir la unitat d’acció de les centrals sindicals representatives i de classe, amb la tendència que aquesta unitat d’acció tinga cada vegada formes més estables.

- promoure i generalitzar formes unitàries de representació dels treballadors i de les treballadores, a partir de les assemblees i organismes que els mateixos treballadors elegisquen democràticament.

3.- Democràtic i independent: la independència de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià s’expressa i es garanteix, fonamentalment, mitjançant el més ampli exercici de la democràcia i de la participació dels treballadores i treballadores en la vida interna de la Federació. L’assemblea d’afiliats, el funcionament democràtic de tots els òrgans de la Federació i el respecte a les seues decisions, preses per majoria, són la base d’aquesta independència, i el caracteritzen com a sindicat assembleari. La Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià assumeix les seues responsabilitats i traça la seua línia d’actuació amb independència dels poders econòmics, de l’Estat, de la Generalitat i de qualsevol altre interès aliè a les seues finalitats, i també dels partits polítics.

4.- Participatiu i de masses: Considerant que la conquesta de les reivindicacions socials i polítiques de les treballadores i dels treballadors exigeix el seu protagonisme, la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià es proposa organitzar-los amb la finalitat que s’incorporen a la lluita per la seua pròpia emancipació.

5.- D’homes i de dones: La Confederació Sindical de CCOO té entre els seus principis impulsar i desenvolupar la igualtat d’oportunitats, així com combatre la discriminació que per raó de sexe es produisca.

Per això CCOO es proposa: incorporar allò específic a tots els àmbits de la política sindical (transversalitat); desenvolupar accions positives en les relacions laborals i condicions de treball, així com en la consecució d’una representativitat equilibrada d’homes i de dones, en tots els àmbits, removent tots els obstacles per assolir la proporcionalitat a l’afiliació existent en tots els òrgans de direcció del Sindicat.

6.- Sociopolític: A més de reivindicar la millora de les condicions de vida i treball de tota la classe treballadora, assumeix la defensa de tot allò que li afecta com a classe, en la perspectiva de la supressió de tota opressió nacional i discriminació per raons de sexe i explotació d’uns éssers humans per uns altres. Així mateix, defensarà l’ús racional del medi ambient.

En concordança amb aquests principis, la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià es proposa la transformació democràtica de l’ensenyament, concretada en la consecució de:

- Un sistema general d’Ensenyament Públic, gratuït des dels 0 anys i obligatori des dels 3 als 18 anys, pluralista, científic, laic, coeducatiu, igualitari, arrelat en el medi sociocultural i gestionat democràticament. Aquest sistema serà finançat amb fons públics i estarà al servei de tots els espanyols i ciutadans estrangers residents a Espanya, sense discriminacions.

- Aquest objectiu haurà d’estar acompanyat d’una política educativa elaborada i aplicada amb la participació i el control de tots els sectors afectats en el procés educatiu i que defense el dret de tots i de totes a l’educació i molt especialment a la formació professional i cultural permanent dels treballadors i de les treballadores. Així mateix, la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià lluitarà especialment contra qualsevol forma de discriminació basada en el sexe, l’edat, la raça, l’origen ètnic i les conviccions polítiques o religioses. També exercirà una especial defensa del medi ambient.

7.- Internacionalista: Davant l’essència internacionalista de la classe treballadora, la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià afirma que:

- s’establiran i reforçaran les relacions solidàries i de col·laboració amb tots els sindicats d’ensenyament democràtics i representatius del món i d’Europa, i molt especialment des de la FE CCOO PV., amb els dels països del Magrib i de la mediterrània, amb independència de la seua afiliació a les confederacions o federacions mundials existents.

- recolzarà, dintre i fora del País, les reivindicacions específiques de treballadors d’ensenyament en l’emigració, així com de treballadors estrangers que desenvolupen la seua activitat professional a Espanya i, concretament, al País Valencià, tot mantenint de forma activa la solidaritat amb els seus drets sindicals i polítics .

- Recolzarà la lluita per la pau i el desarmament i potenciarà, amb els mitjans al seu abast, l’educació en el respecte a la pau, amistat i solidaritat entre tots els pobles.

8.- Pluriètnic i intercultural: La FE CCOO PV combatrà el racisme i la xenofòbia i promourà els valors, el respecte, la tolerància i la convivència entre els membres de les distintes ètnies i pobles. Aquesta activitat es desenvoluparà tant entre les persones afiliades com en l’activitat laboral que aquestes exerceixen amb els alumnes i amb la resta de la comunitat educativa.

9.- Del País Valencià: La Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià assumeix i lluita:

- per la resolució del problemes del País Valencià, conscients que així defensem els interessos de la classe treballadora i de les capes populars.

- per l’autonomia del País Valencià, en la mesura que descentralitza i contribueix a democratitzar-lo, tot acostant les decisions a la seua base, possibilitant una major intervenció dels treballadors i de les treballadores i obrint el camí cap a l’autogovern econòmic i polític.

- per la participació de les treballadores i dels treballadors en aquest procés d’aconseguiment de les llibertats nacionals per ser de suma importància per impedir que siga dirigit i capitalitzat per la burgesia, donant-li una orientació i un sentit que en res afavoreix els nostres interessos de classe. Per això, les classes populars han de convertir-se en l’eix de recuperació i avanç del poble valencià, oferint-li un contingut i uns objectius socials i progressius.

TÍTOL I

DEFINICIÓ DE LA FEDERACIÓ, AFILIACIÓ, ESTRUCTURA I INTEGRACIÓ

CAPÍTOL I

DEFINICIÓ DE LA FE CCOO PV.

Article 1.- Denominació.- Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres del País Valencià. (FE CCOO PV).

La FE CCOO PV adopta la forma d’organització sindical a l’empara de la Llei Orgànica 11/85/ de 2 d’agost, de Llibertat Sindical.

Aquests Estatuts regularan el funcionament de la FE CCOO PV.

Article 2.- Domicili Social.- La Federació d’Ensenyament de CCOO del PV té el seu domicili a València, Plaça de Nàpols i Sicília, 5, 2a, CP 46003, sense perjudici que pels òrgans competents s’acorde el canvi a un altre nou.

Article 3. Emblema: L’emblema de la FE CCOO PV són dues figures humanes, una roja més alta i una altra grisa més baixa que avancen ràpidament enllaçades pels muscles.

Article 4.- Àmbit territorial.- L’àmbit d’actuació de la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV serà el conjunt de les comarques del País Valencià.

Article 5.- Àmbit professional.- L’àmbit professional de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià és el dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament, de qualsevol nivell docent i d’Administració i Serveis, que exercesquen en l’ensenyament públic o en el privat. Així mateix, podran afiliar-se aquelles persones que, havent sol·licitat un lloc de treball en l’ensenyament, es troben aturades, i també les titulades de les Escoles del Professorat que no exercisquen en altra branca diferent de la d’ensenyament, i les aturades per causa d’acomiadament o de reducció de plantilles d’empreses d’ensenyament.

Les treballadores i treballadors autònoms que no tinguen assalariats al seu compte també podran afiliar-se a la Federació. Igualment, els membres de Cooperatives d’Ensenyament.

També podran afiliar-se els becaris del tercer cicle de l’Ensenyament Superior que tinguen qualsevol tipus de relació laboral o contractual amb la Universitat.

CAPÍTOL II

AFILIACIÓ

Article 6.- Afiliació.- L’afiliació a la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià és un acte voluntari de la persona treballadora i es realitza a través dels Sindicats Comarcals i Seccions Sindicals de la Federació, mitjançant l’adquisició del carnet i el pagament de la quota corresponent.

Article 7.- Drets de les persones afiliades.-

a) Tota persona afiliada a la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià té el dret a participar en totes les activitats sindicals, a donar la seva opinió i a ser escoltada sobre qualsevol qüestió d’interés sindical, a ser informada i a divulgar les orientacions i decisions dels òrgans superiors. I a participar en la presa de decisions dins del seu àmbit d’afiliació i d’altres àmbits per als quals hagen estat elegits o elegides.

b) Tota persona afiliada a la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV tindrà el dret d’elegir i ser elegida, per a qualsevol òrgan de la Federació i de la Confederació, essent tots els òrgans de direcció i representació electius i els seus membres elegibles i revocables per decisió majoritària dels òrgans que els elegiren. Les eleccions hauran d’estar presidides en tot moment per criteris d’unitat, fonamentalment a través de candidatures unitàries, obertes o tancades. El ple del congrés o òrgan que realitze l’elecció decidirà en cada ocasió el caràcter obert o tancat de la llista única abans que finalitze el termini de presentació de candidatures. En els casos en què es presente més d’una llista, es seguirà el sistema proporcional amb llistes tancades.

En les eleccions a òrgans de direcció les candidatures que es presenten hauran de ser com a mínim en nombre igual al nombre de llocs a cobrir.

Solament s’admetran aquelles llistes de candidats i candidates presentades, almenys, pel 10% dels delegats i delegades presents.

En tots els casos previstos haurà de constar de manera fefaent l’acceptació dels candidats i candidates de ser inclosos en dites candidatures.

c) Tota persona afiliada, en el seu àmbit respectiu, té el dret a participar en les decisions que s’adopten per la Federació. Les decisions de qualsevol òrgan hauran de ser preses, llevat quan s’establisca el contrari en els presents Estatuts, per majoria simple.

d) Les persones afiliades tenen garantitzada la plena llibertat d’expressió, fins i tot pública, la manifestació de discrepàncies sobre les decisions preses i el respecte a les seues opinions polítiques i religioses.

e) Tota persona afiliada té dret a sol·licitar la intervenció dels òrgans competents de la Federació, que entenen de les reclamacions i, en especial, contra les mesures disciplinàries que pogueren adoptar-se contra qualsevol afiliat o afiliada.

f) Tota persona afiliada te dret a l’assessorament sindical, tècnic i assistència per banda de la Federació en la forma que s’establisca pels seus òrgans respectius.

g) Les diferents estructures i organitzacions entregaran, a les noves persones afiliades junt al carnet d’afiliació, els estatuts de la FE CCOO PV així com els de la CS CCOO PV.

Article 8: Corrents sindicals. Corrents d’opinió.

Podran existir en l’interior de la Federació corrents sindicals, amb plena capacitat d’expressió pública, escrita, etc., durant la fase de debat, i defensar aquestes internament en tot moment, sense menyscapte del seu compliment, sempre que s’acomplisquen les següents condicions:

1. No estar organitzades en l’interior de la Federació com una organització dins d’una altra, ni constituir estructures paral·leles a les de la Federació.

2. No atemptar contra la unitat i acceptar els estatuts i programa de la Federació.

3. Els acords dels òrgans, previs els oportuns debats, hauran de ser democràticament acomplits.

4. L’existència d’un corrent al si de la Federació s’ajustarà a allò establert en els Estatuts de la Confederació.

5. En el funcionament dels corrents es respectarà el debat obert, sense que s’haja d’establir disciplina de vot ni expressar aquesta per mitjà de portaveus en l’interior dels òrgans de la Federació.

En el supòsit que a l’interior de la FE CCOO PV es configuren corrents d’opinió, tals posicions hauran de ser tingudes en compte sobre la base de formulacions concretes (expresses), sempre que compten almenys amb el 10% dels afiliats i afiliades de l’àmbit corresponent, dels delegats i delegades assistents al Congrés o dels membres del màxim òrgan de direcció de l’àmbit que es tracte.

Article 9.- Deures de les persones afiliades.-

a) La persona afiliada haurà de complir els Estatuts i vetllar per l’aconseguiment dels fins i objectius que la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV propugna, i per la posada en pràctica dels seus acords.

b) La persona afiliada ha de satisfer la quota que s’establisca pel òrgans competents de la Federació .

c) La persona afiliada ha de respectar les decisions democràticament adoptades per la Federació en tots els seus òrgans i àmbits hauran de complir les orientacions i decisions de l’òrgan en què es desenvolupa la seua activitat i la dels òrgans superiors.

d) Els acords adoptats per qualsevol òrgan de la Federació són vinculants i obliguen a la seva acceptació, defensa i compliment a tots els membres d’aquest òrgan, llevat del dret de lliure expressió de qualsevol membre, com a opinió exclusiva i diferenciada.

e) Els membres dels organismes de direcció hauran de complir les responsabilitats establides per l’organisme respectiu. En el cas que algun dels esmentats membres deixen d’assistir de manera injustificada a tres reunions consecutives, per a les que haja estat convocat oficialment o deixe de realitzar les tasques que se li encomanen, podrà ser cessat per l’organisme que el va elegir. Si foren elegits pel Congrés, serà el Consell Federal del PV qui haurà de prendre aquesta mesura, tot requerint-se una majoria de 2/3 del total dels seus components. Contra aquesta decisió es podrà recórrer a la Comissió de Garanties.

Article 10.- Mesures disciplinàries.-

La conducta d’una persona afiliada que supose l’incompliment dels Estatuts o que siga contrària a les finalitats i objectius de la Federació, després de l’oportú estudi, donarà lloc a l’adopció de mesures disciplinàries sindicals. També s’adoptaran les oportunes mesures disciplinàries en els casos d’assetjament sexual.

Les propostes de sancions es trametran a través de l’òrgan en què estiga enquadrada la persona afiliada i seran decidides per l’òrgan immediatament superior, amb audiència de la persona interessada, en el termini màxim de tres mesos. A la persona interessada se li notificarà, amb una antelació de 10 dies a la seua celebració, la data en la qual se li donarà audiència, que podrà ser oral o escrita. A la notificació se acompanyarà el plec de càrrecs imputats.

La inhibició constatada de l’òrgan al qual corresponga adoptar les mesures disciplinàries contra una persona afiliada podrà donar lloc a la seua adopció per l’òrgan immediatament superior.

Les mesures disciplinàries podran ser:

A) Amonestació interna o pública.

B) Suspensió des d’un mes a la durada d’un manament congressual dels drets d’afiliat/da.

C) Expulsió, com a mesura excepcional, per a casos de reincidència o especial gravetat.

D) Igualment es podrà sancionar amb l’expulsió a aquelles persones que s’afilien a altres organitzacions sindicals o que formen part d’altres candidatures diferents a les recolzades o presentades per CCOO.

L’adopció de les mesures sancionadores corresponents als apartats B i C requerirà una majoria de dos terços de l’òrgan sancionador, pel que fa referència a l’apartat A hi haurà prou amb la majoria absoluta.

Tota malversació de fons sindicals serà sancionada amb la immediata expulsió, que podrà fer-se pública.

La persona sancionada podrà en el termini de 30 dies recórrer com a primera instància davant l’organisme immediatament superior al qual ha adoptat la sanció, que la confirmarà o revocarà en el termini de 30 dies. Solament després d’haver realitzat aquest tràmit podrà la persona sancionada o l’organisme sancionador presentar recurs davant la Comissió de Garanties de l’àmbit corresponent.

Les mesures a què fan referència els apartats B i C si són recorregudes, no seran efectives mentre no es pronuncie la Comissió de Garanties.

Article 11.- Baixa en la Federació.- Es causarà baixa en la Federació per:

a) Lliure decisió de la persona afiliada.

b) Per resolució sancionadora dels òrgans competents.

c) Per no pagar injustificadament la quota per tres mesos consecutius i amb previ avís. El reingrés en la Federació, amb recuperació de drets perduts, es farà previ pagament de les quotes pendents fins el dia de reingressament.

CAPÍTOL III

ESTRUCTURA DE LA FE CCOO PV.

Article 12.- Estructura de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià.

La Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià agrupa els Sindicats d’Ensenyament comarcals, tot ajustant-se a l’estructura sindical de la CS CCOO PV, i a les Seccions Sindicals d’Ensenyament de tot el territori del PV.

Article 13.- La secció sindical i el delegat o delegada sindical.-

a) De la Secció Sindical:

La Secció Sindical és l’òrgan de representació del Sindicat al centre de treball i està formada pels seus afiliats i afiliades.

Es considera centre de treball a efectes de poder constituir Seccions Sindicals:

a) Els centres d’Educació Infantil, Ensenyament Primari, Ensenyament Secundari, Formació Professional, de Formació de Persones Adultes i altres de l’àmbit de la Federació.

b) El conjunt de centres públics o privats, de la mateixa o de distinta titularitat, d’una zona, districte, localitat, comarca, província.

c) Cada universitat pública o privada.

d) Qualsevol altre àmbit territorial o funcional que la Comissió Executiva del PV estime convenient, en funció de les característiques i circumstàncies del cas.

La Secció Sindical serà constituïda per la Comissió Executiva del PV a instància de les persones afiliades de cada centre de treball.

La constitució haurà de realitzar-se mitjançant l’assemblea d’afiliats i afiliades. Una vegada constituïda, la Secció Sindical elegirà els òrgans de direcció següents:

- menys de 50 persones afiliades, un Secretari/ària General o responsable de la Secció Sindical.

- entre 50 i 250 persones afiliades, elegeixen en assemblea una Executiva composta per almenys tres responsables (entre els quals estarà la persona que ostenta la Secretaria de la Secció Sindical).

- De 250 afiliats o més, una Executiva amb totes las secretaries.

Les Seccions Sindicals elegiran tants delegats i delegades de la Secció Sindical com permeten les normes legals o convencionals. L’esmentada elecció es farà, d’entre les persones proposades, per votació majoritària de l’assemblea de la Secció Sindical.

Quan es tracte de seccions sindicals d’àmbit superior al centre de treball, els delegats i les delegades de la secció sindical es nomenaran pels òrgans de direcció corresponents a proposta de les seccions sindicals d’àmbit inferior.

Són funcions, entre altres, de la secció sindical les següents:

- Aplicar la política del Sindicat a l’empresa o centre de treball.

- Elaborar les directrius i aprovar les propostes que portaran els membres de CCOO al Comité d’Empresa, Delegats de Personal o Junta de Personal.

- Participar directament en les negociacions amb l’empresa en els termes legalment i convenient establerts.

- La Comissió Executiva de la Secció Sindical junt amb l’estructura de la FE CCOO PV garantirà l’adequada utilització dels drets sindicals a l’empresa i molt particularment vetllarà per l’adequada utilització de les hores sindicals. Els membres de la Secció Sindical elegits sota les sigles de CCOO, a qualsevol òrgan de representació, atendran tant a les tasques sindicals de la seua empresa com a aquelles altres relacionades amb el funcionament del sindicat: amb aquesta finalitat i per tal de millorar la defensa dels interessos col·lectius, posaran a disposició del sindicat les seus hores sindicals.

- Canalitzar cap al sindicat els recursos materials i humans de què dispose.

- Distribuir propaganda i informació entre les persones treballadores i especialment entre les afiliades.

- Garantir el cobrament de les quotes mitjançant les normes i criteris que s’establisquen per als òrgans federals.

- Garantir la relació permanent i fluïda amb el sindicat comarcal respectiu.

- Proposar llistes electorals i tasques a desenvolupar en la secció, línies de recolzament a les estructures comarcals així com qualsevol altra que redunde en el bon funcionament de la secció i en l’adequada relació amb l’estructura federal.

- Assegurar els mitjans i la distribució de materials escrits, terminis de convocatòria d’assemblees, etc. perquè la secció puga participar de forma efectiva en la constitució de decisions de CCOO a tots els nivells, participant en l’adopció de decisions dels òrgans corresponents.

b) Del Secretari o Secretària General de la Secció Sindical.

Actua sota l’acord dels òrgans de direcció elegits per la Secció Sindical, respon de la seu tasca davant la mateixa i davant la Federació, assumeix les següents competències:

- representa davant l’empresa a tots els efectes al conjunt de les persones afiliades.

- realitza les funcions de representació davant l’empresa que li siguen encomanades per la Federació o la Secció Sindical.

- pren les iniciatives escaients a l’objecte de garantir que la Secció Sindical desenvolupe adequadament les funcions de la seua competència i, molt especialment, els aspectes que fan referència a la relació permanent i fluïda amb les distintes estructures del sindicat.

- garanteix l’efectiu compliment dels acords i resolucions adoptats per la Secció Sindical.

- coordina el treball dels delegats i delegades de la Secció Sindical.

Cas que coincidesca amb la figura del delegat o delegada de la Secció Sindical, assumirà així mateix les seues funcions.

c) Del delegat o delegada sindical

Són funcions, entre altres, del delegat sindical:

a) Aplicar i executar els acords de la Secció Sindical i del Sindicat en l’àmbit corresponent. Respon del seu treball davant la secció sindical i el Secretari o Secretària General.

b) Distribuir la propaganda i informació del sindicat entre l’afiliació i treballadors i treballadores en general, si escau.

c) Exercir la resta de funcions i drets que li atorgue la LOLS i els acords d’aplicació.

Article 14: Mesures disciplinàries als òrgans de les organitzacions integrades en la FE CCOO PV.

L’incompliment dels Estatuts, de la política financera, la vulneració de la política sindical aprovada pel Congrés i pel Consell, l’actuació al marge del programa i dels principis inspiradors de la FE CCOO PV per part d’un òrgan d’una organització hi integrada, podrà donar lloc a l’adopció de mesures disciplinàries contra el mateix.

En aquest supòsit, la decisió serà adoptada per l’òrgan superior corresponent, el qual establirà la sanció que considere oportuna dins de l’esperit unitari i solidari que anima la pràctica sindical de la Federació i la necessitat de respectar els drets del conjunt dels afiliats i afiliades i del compliment dels Estatuts i del programa de la Federació.

Les discrepàncies que puguen sorgir en aquestes matèries entre òrgans seran resoltes per la Comissió de Garanties corresponent.

Les sancions podran ser les següents:

a) Amonestació pública.

b) Pèrdua dels drets que puga tenir l’òrgan sancionat a ajudes procedents del fons de solidaritat en cas de vulneració de la política financera.

c) Intervenció a càrrec dels òrgans superiors corresponents del sistema de recollida i distribució de cotitzacions.

d) Suspensió fins a cinc mesos del dret de l’òrgan a participar en els òrgans de direcció superiors.

e) Suspensió fins a cinc mesos de totes les funcions de l’òrgan sancionat.

f) Suspensió definitiva de tots els drets i funcions.

En els supòsits de sanció arreplegats en l’apartat A i B l’acord sancionador s’adoptarà per majoria absoluta i pel que fa als apartats E i F es requerirà una majoria de 2 terços dels membres del Consell de l’organització.

En els casos de suspensió definitiva es designarà, per l’òrgan sancionador, una direcció provisional en substitució de l’òrgan sancionat , i es convocarà un congrés o assemblea extraordinària de l’àmbit corresponent perquè, en el termini màxim de tres mesos, es procedisca a la selecció d’una nova direcció, llevat dels casos que estiga pendent una resolució de la Comissió de Garanties i Control, aleshores el termini de tres mesos començarà des que aquesta siga publicada.

Totes les mesures disciplinàries podran ser recorregudes davant la Comissió de Garanties corresponents en el termini d’un mes.

Els acords sobre mesures de sanció que siguen recorregudes no seran efectius fins que no es pronuncie la Comissió de Garanties Federal, que haurà d’escoltar prèviament a l’òrgan sancionat.

La inhibició constatada en l’adopció de mesures disciplinàries per banda de l’òrgan al qual li correspondria sancionar en relació amb allò establert en aquest article podrà donar lloc a l’adopció de les mateixes per l’òrgan d’àmbit superior, prèvia comunicació raonada a l’òrgan per la inhibició de la qual s’actua.

CAPÍTOL IV

INTEGRACIÓ EN LA FEDERACIÓ D’ENSENYAMENT DE CCOO DEL PV

Article 15.- De la sol·licitud d’integració. La sol·licitud d’integració d’un Sindicat d’Ensenyament o d’una organització sectorial en la Federació haurà de ser instada a la Comissió Executiva del PV i posteriorment aprovada pel Consell Federal del PV.

La integració en la FE de CCOO del PV per part de qualsevol organització sindical suposarà l’acceptació dels seus principis, programes, estatuts i política sindical de la mateixa.

Article 16. - Formes especials d’associació de la FE CCOO PV.

Les organitzacions sindicals que així ho manifesten podran establir formes especials d’associació amb la FE CCOO PV.

L’acord d’associació haurà de ser aprovat pel Consell Federal a instàncies de la Comissió Executiva de la FE CCOO PV i, en tot cas, ratificat pel Consell Federal.

Les formes d’associació pel que fa als aspectes organitzatius, econòmics, acció sindical, etc. s’establiran en l’acord específic de l’associació.

TÍTOL II

CAPÍTOL I

ÒRGANS DE DIRECCIÓ I DE REPRESENTACIÓ DE LA FE CCOO PV.

Article 17.- Òrgans de representació i direcció.-

Els òrgans de representació i direcció de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià són els següents:

a) El Congrés Federal PV

b) El Consell Federal PV

c) La Comissió Executiva Federal PV

d) El/la Secretari/ària General.

e) Les Conferències de PV

Article 18.- El Congrés Federal.-

És el màxim òrgan de deliberació i decisori de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià. Els seus delegats i delegades es regiran per les següents normes:

- De la convocatòria del Congrés:

a) Amb caràcter ordinari es convocarà cada quatre anys.

b) Amb caràcter extraordinari, quan ho aprove el Consell Federal PV per majoria de dos terços.

c) Els congressos ordinaris seran convocats amb sis mesos d’antelació. Les ponències s’enviaran amb tres mesos, el reglament i l’informe general amb un mes i les esmenes amb en el termini que s’estableix en les normes de convocatòria del Congrés.

d) Tots els acords del Congrés s’adoptaran per majoria simple, excepte aquells que tinguen per objecte la modificació dels Estatuts que requeriran la majoria de dos terços.

e) La normativa de convocatòria, composició i funcionament del Congrés s’establirà pel Consell Federal PV. El Reglament, proposat pel Consell Federal serà aprovat pel Congrés, en plenari, en començar les seues sessions, una vegada constituït.

- De les funcions del Congrés:

a) Aprovar el seu propi Reglament de funcionament.

b) Determinar la línia general, l’activitat sindical, la política d’organització i finances, en resum, determinar l’orientació de l’actuació de la Federació.

c) Aprovar i modificar el Programa de la FE de CCOO PV

d) Aprovar i modificar els Estatuts de la Federació del PV.

e) Aprovar la composició del Consell Federal PV.

f) Elegir al/la Secretari/ària General, a la Comissió Executiva, a la Comissió de Control Administratiu i Finances i a la Comissió de Garanties de la Federació, mitjançant sufragi lliure i secret.

g) Decidir sobre la dissolució de la Federació i sobre la seua possible fusió amb altres federacions en Congrés extraordinari convocat a l’efecte.

h) Intervindre en el reconeixement del caràcter de corrent sindical.

Article 19.- El Consell Federal.-

És el màxim òrgan de direcció i representació entre Congressos. Està composat per:

a) El/La Secretari/a General.

b) La Comissió Executiva Federal.

c) Els Secretaris/àries Generals o el representant del Sindicats Comarcals constituïts.

d) Un/a representant de les Seccions Sindicals constituïdes.

e) A les Seccions Sindicals constituïdes se’ls assignarà, proporcionalment segons el nombre d’afiliació de cadascuna, el nombre de membres del Consell.

f) Totes les persones representants en el Consell Federal seran elegides i, si escau, substituïdes pel sindicat comarcal, secció sindical, en reunió plenària.

g) El Consell incorporarà a les seves reunions a proposta de la Comissió Executiva, amb veu i sense vot, a aquells membres de CCOO que per la seva responsabilitat en determinats serveis es considere oportú el seu assessorament i presència.

Quan al seu funcionament:

a) El Consell Federal del PV serà convocat per la Comissió Executiva almenys quatre vegades a l’any amb caràcter ordinari i amb caràcter extraordinari cada vegada que ho sol·licite un terç dels seus membres.

b) Les resolucions i decisions del Consell s’adoptaran per majoria simple, excepte allò que es dispose en altre sentit en els presents Estatuts.

c) La incorporació o substitució de membres del Consell es donarà a conèixer al mateix Consell Federal.

Funcions:

a) Discutir i decidir sobre la política general de la Federació entre Congressos i controlar la seua aplicació per la Comissió Executiva.

b) Convocar el Congrés Federal.

c) Aprovar anualment els pressupostos d’ingressos i despeses que li serà proposat per la Comissió Executiva i les línies d’actuació econòmica de la Federació.

d) Aprovar la integració, associació i altres formes específiques de vinculació sindical de les Federacions i Sindicats que així ho sol·liciten.

e) Conèixer anualment l’informe de la Comissió de Control Administratiu i Finances i el de la Comissió de Garanties.

f) Elegir als membres de la Comissió Executiva entre Congressos, per acord de majoria absoluta dels seus membres, sempre que no superen un terç del total dels seus components, ni supose l’ampliació del seu nombre inicial en més del deu per cent, així com als membres de la Comissió de Control Administratiu i de Finances i als de la Comissió de Garanties.

Per a l’elecció dels membres de les Comissions de Control i Garanties es requerirà una majoria de 2/3 i solament podrà afectar a un màxim equivalent a 1/3 del total dels components de cada comissió.

g) Elegir per majoria absoluta el/la Secretari/a General en cas de dimissió d’aquest/a.

h) Establir les normes per les quals s’ha de regir la selecció dels candidats a les eleccions a òrgans de representació a les quals es concórrega.

i) Elegir els representants de la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV en el Consell de la Federació Estatal.

j) Convocar les conferències federals.

k) Aprovar el seu reglament de funcionament.

Article 20.- La Comissió Executiva Federal.-

És l’òrgan de direcció de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià que aplica les decisions i directrius adoptades pel Consell Federal i el Congrés.

a) Composició i funcionament:

Funcionarà i es reunirà amb caràcter ordinari, almenys, una vegada cada tres setmanes. Funcionarà de manera col·legiada, tot decidint per majoria simple amb presència, com a mínim, del 50% dels seus membres.

La composició i el nombre de membres de la Comissió Executiva s’establiran en el Congrés.

Les reunions seran convocades pel Secretari General o per 1/3 dels seus membres.

b) Funcions:

1.- Portar a la pràctica les decisions adoptades pel Congrés i el Consell.

2.- Assegurar la direcció permanent de l’activitat de la Federació.

3.- Assegurar l’organització i el funcionament de tots els serveis centrals de la Federació.

4.- Mantenir contacte permanent amb tots els òrgans territorials i sectorials de la Federació.

5.- Deliberar i prendre decisions sobre les qüestions que es susciten entre Consells. Assegurar els mitjans perquè siguen discutits, en els organismes territorials i sectorials, els temes que hauran de debatre’s en els consells.

6.- Nomenar, entre els seus membres, els responsables de secretaries i quantes responsabilitats siguen necessàries per complir les seues funcions.

7.- Respondre davant el Congrés, en acabar la seua actuació, i davant del Consell, entre Congrés i Congrés.

8.- Nomenar el personal tècnic i administratiu dels serveis generals, seguint normes de publicitat i objectivitat en la selecció que permeten contractar les persones més apropiades per la tasca a desenvolupar amb total transparència.

9) Coordinar les activitats del Consell, de les de les Seccions Federals PV i dels serveis tècnics de la Federació.

10) Aprovar anualment l’equip de permanents sindicals del conjunt de la Federació i la seua distribució territorial i sectorial.

11) Amb la finalitat de regular el seu funcionament tindrà un reglament intern.

12) Responsabilitzar-se de les publicacions de la Federació al PV.

La Comissió Executiva podrà crear quantes Secretaries considere necessàries per a complir les seves funcions.

Es potenciarà la creació i impuls de les Secretaries de la Dona en les estructures territorials, integrant-se on estiga constituïda, en els òrgans de direcció respectius amb plens drets.

Els membres de la Comissió Executiva Federal podran participar en les reunions de qualsevol òrgan de la FE CCOO PV i de les organitzacions agrupades en la FE CCOO PV.

Article 21.- El Secretari o Secretària General.-

El/La Secretari/a General de la Federació és el representant legal i públic de la FE de CCOO del PV. Actua sota l’acord del Consell i de la Comissió Executiva, seguint el principi de direcció col·legiada, i té com a missió la de cohesionar i impulsar les funcions dels esmentats òrgans.

Tindrà les facultats que la llei li atorgue com a representant legal i públic de la Federació, més totes aquelles que expressament li se reconeixen en l’annex d’aquest estatuts.

Presidirà les reunions del Consell Federal i de la Comissió Executiva.

Presentarà l’informe al Congrés Federal en nom del Consell Federal, així com els informes als Consells Federals en nom de la Comissió Executiva, llevat quan s’adopte altre acord per a sessions concretes.

Podrà delegar les funcions i facultats que li reconeixen els presents Estatuts, en els membres i òrgans competents de la Federació.

Cas d’absència, proposarà a la Comissió Executiva que un membre de la mateixa exercisca les seues funcions durant aquest període.

Article 22.- La Conferència de PV.-

Entre Congrés i Congrés, i a proposta de la Comissió Executiva, el Consell Federal de PV podrà convocar Conferències de PV per debatre i establir la posició de la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV respecte a qüestions específiques o generals d’especial interès per a la política sindical de l’esmentada Federació. Els acords adoptats tindran caràcter de decisions per al conjunt de la Federació i no podran ser contradictoris amb els acords aprovats pel Congrés.

Els acords, quan les reunions tinguen composició sectorial, hauran de ser ratificats pel Consell per a tenir caràcter de decisions per al conjunt de la FE CCOO PV.

En cada convocatòria específica realitzada pel Consell s’establiran els criteris d’assistència i funcionament de la Conferència i d’elecció dels delegats, mitjançant el corresponent reglament, que serà aprovat per majoria absoluta dels assistents al Consell convocant.

Article 23.- Incompatibilitats dels membres dels òrgans de direcció de la Federació.-

La condició de Secretari/a General de la Federació o membre de la Comissió Executiva Federal PV, en funció de les tasques que això comporta, serà incompatible amb el desenvolupament de les següents funcions:

- Alcalde o regidor

- Membre de les Corts Espanyoles (Congrés dels Diputats i Senat).

- Membre de les Corts Valencianes.

- Membre del Govern de l’Estat o de la Generalitat.

- Qualsevol càrrec o designació directa per part del Govern de l’Estat o del Govern Valencià. Secretari/a General d’un partit polític.

- Responsabilitat directa d’una secretaria o front de treball permanent en un partit polític.

És també incompatible ser responsable d’una Secretaria de la Federació i Secretari/a General o membre de la Comissió Executiva amb responsabilitats directes de la CS CCOO PV o de la CS CCOO.

CAPÍTOL II

COMISSIONS DE GARANTIES I CONTROL ADMINISTRATIU I FINANCES

Article 24.- Comissió de Control Administratiu i Finances.-

Serà elegida pel Congrés i estarà composada per tres membres com a mínim i sempre en nombre senar, la seua funció serà la de controlar el funcionament administratiu i financer dels òrgans de la Federació a tots els nivells.

Els membres de l’esmentada Comissió no podran ser càrrecs directius en els òrgans de la Federació.

Elaborar el seu propi reglament de funcionament que serà aprovat pel Consell Federal.

Anualment, elaborarà un informe que presentarà al Consell. Així mateix, sotmetrà al Consell Federal el balanç de la seua actuació del període comprés entre Congrés i Congrés, en acabar el seu manament.

Els membres de l’esmentada Comissió solament podran ocupar el càrrec de consellers de la Federació.

Article 25.- Comissió de Garanties.-

Serà elegida pel Congrés entre aquells que no pertanyen a la Comissió Executiva i estarà composada per cinc membres com a mínim, i sempre en nombre senar, que no podran ser càrrecs directius en els òrgans de la Federació.

La seua funció serà intervindre en totes les reclamacions de membres i òrgans de la Federació contra acords i actuacions d’altres membres i òrgans de la Federació, que les persones afectades consideren que vulneren els Estatuts, i que seran resoltes en el termini màxim de 90 dies. La Comissió de Garanties resol en darrera instància dintre de la Federació. Contra aquesta resolució es podrà reclamar davant de la Comissió de Garanties de la Confederació Sindical de CCOO del País Valencià, en el termini màxim d’un mes.

També és competència de la Comissió de Garanties entendre els recursos que puguen imposar-se contra les mesures disciplinàries adoptades per qualsevol òrgan de la Federació.

Elaborar el seu propi reglament de funcionament que serà aprovat pel Consell Federal.

Anualment, elaborarà un informe que presentarà al Consell. Així mateix, sotmetrà al Consell Federal el balanç de la seua actuació del període comprés entre Congrés i Congrés, en acabar el seu manament.

Article 26.- Podran fer-se extensives aquestes Comissions als distints àmbits territorials de la Federació.

TÍTOL III.

ACCIÓ SINDICAL

CAPÍTOL ÚNIC

Article 27: De l’acció sindical. L’acció sindical de la FE CCOO PV s’estableix pels òrgans federals, que la desenvolupen d’acord amb l’orientació fixada per la Confederació Sindical de Comissions Obreres.

TÍTOL IV:

FINANCES I ADMINISTRACIÓ

CAPÍTOL I

PATRIMONI I ADMINISTRACIÓ.

Article 28.- Patrimoni de la Federació.-

Els recursos i béns de la Federació estan integrats per:

1) Les quotes de l’afiliació.

2) Les donacions i legats a favor de la mateixa i pel capital que acumule al llarg de la seua gestió.

3) Les subvencions que pugen ser-li concedides.

4) Els ingressos procedents de la venda de publicacions i prestació de serveis.

5) Les rendes dels seus béns i valors.

6) Qualsevol altre recurs obtingut de conformitat amb les disposicions legals i preceptes estatutaris.

7) Tots els béns mobles i immobles adquirits, donats o legats a tots els òrgans de la Federació.

Article 29.- Finançament i Pressupost anual.-

Anualment el Consell Federal, a proposta de la Comissió Executiva, aprovarà el pressupost d’ingressos o despeses i les línies d’actuació econòmica de la Federació, que seran posades en pràctica per la Secretaria d’Administració i Finances. Tot òrgan de la Federació d’Ensenyament de CCOO del PV té l’obligació de donar les informacions econòmiques oportunes per la millor gestió econòmica de la Federació, i en cap cas podrà retindre fons o cotitzar de manera diferent d’allò que s’haja determinat pels òrgans autoritzats en els presents Estatuts.

Article 30.- Responsabilitat econòmica de la FE CCOO PV. La Federació d’Ensenyament de CCOO del PV no respondrà de les accions o obligacions d’índole econòmica o patrimonial acordades per qualsevol òrgan de la Federació quan no haguera hagut prèvia aprovació dels òrgans que estatutàriament són responsables de la seva política financera.

Article 31.- Llibre de comptabilitat.-

La Federació disposarà d’un llibre registre de la Comptabilitat Central, en el qual figurarà l’estat dels ingressos i despeses i el balanç econòmic general de la Federació, i estarà a càrrec de la Secretaria d’Administració i Finances. Els afiliats i afiliades a la Federació tindran accés al referit llibre de comptes. Aquest sistema de llibres de comptabilitat i el seu accés per als afiliats serà extensiu a tots els òrgans de la Federació.

El Consell Federal aprovarà el Reglament que regule l’accés de les persones afiliades al llibre de comptabilitat.

CAPÍTOL II

REGISTRE D’AFILIATS, SERVEIS TÈCNICS, ÒRGAN DE PREMSA

Article 32.- Registre de l’afiliació.-

La Federació disposarà d’un registre públic on figuren totes les persones afiliades en situació d’alta i estarà a cura de la Secretaria d’Administració i Finances. Les persones afiliades a la Federació podran sol·licitar l’accés a aquest Registre Públic.

El Consell Federal PV aprovarà el Reglament que regule l’accés de l’afiliació al Registre.

Article 33: Serveis Tècnics d’assessorament i assistencials de la FE CCOO PV.

La FE CCOO PV, en la forma que considere oportuna, disposarà dels serveis tècnics d’assessorament i assistència, així com del mitjans que considere necessaris d’índole editorial, distribució cultural, oci, etc. per a afiliats i no afiliats, establint-se els criteris que es consideren oportuns per a uns i altres.

TÍTOL V. DISSOLUCIÓ DE LA FEDERACIÓ D’ENSENYAMENT DEL PAÍS VALENCIÀ

CAPÍTOL ÚNIC

Article 34. Dissolució de la Federació.

La FE CCOO PV podrà dissoldre’s per acord dels 4/5 dels vots del delegats i delegades del Congrés extraordinari convocat exclusivament a tal efecte. En l’acord de dissolució hauran d’establir-se les formes de dissolució del patrimoni de la Federació.

No obstant, el Patrimoni de la Federació, els seu béns mobles i immobles i recursos en general quedaran integrats en el patrimoni de la CS CCOO PV, llevat de resolució en contrari dels òrgans dels la CS CCOO PV.

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

1) Dret supletori: Per a tot allò no establert en els presents Estatuts, s’atendrà als de la Confederació Sindical de CCOO del PV i als de la Federació de Ensenyament de CCOO.

2) Es faculta al Consell Federal de la Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià per elaborar, per majoria absoluta dels assistents, els Reglaments citats en els presents Estatuts i quants, el mateix Consell Federal, estime oportuns i estiguen d’acord amb l’articulat dels mateixos.

ANNEX 1

FACULTATS LEGALS DEL SECRETARI O DE LA SECRETÀRIA GENERAL DE LA FE CCOO PV.

El Secretari o Secretària General tindrà les facultats que la llei li atorgue com a representant legal i públic, més les que expressament és reconeixen:

Prendre part en concursos i subhastes, fer propostes i acceptar adjudicacions. Acceptar, amb o sense benefici d’inventari, repudiar i manifesta herències, fer, aprovar o impugnar participacions d’herències i liquidar o extingir fideïcomisos, per pagar, cobrar, fixar, garantitzar i dipositar legítimes i cancel·lar o renunciar a les seus garanties legals; fer o acceptar donacions. Dividir béns comuns. Exercir el comerç, atorgar contractes de treball, de transport i traspàs del local de negoci, retirar i portar qualsevol mena de correspondència amb la seua signatura. Constituir i modificar societats; nomenar, acceptar i exercir càrrecs en aquelles i intervindre en les seus juntes, rescindir-les, dissoldre-les i liquidar-les. Operar amb caixes d’estalvis, caixes oficials, bancs, inclòs el d’Espanya i les seues sucursals, fent tot allò que la legislació i les pràctiques bancàries permeten. Fer el seguiment, obrir i tancar comptes i llibretes d’estalvi, comptes corrents i de crèdit i caixa de seguretat. Lliurar, acceptar, avalar, endossar, cobrar, intervindre i negociar en lletres de canvi i altres efectes. Comprar, vendre, canviar i pignorar valors i cobrar les seus funcions , dividends i amortitzacions; concertar pòlisses de crèdit, ja siga personal o amb pignoració de valors amb els bancs i les seus sucursals, signant els documents pertinents. Modificar, transferir, cancelar, retirar i constituir dipòsits d’efectiu o valors, provisionals o definitius. Instar tota mena d’actes notarials, promoure i seguir expedients de domini i d’alliberament de càrregues; sol·licitar assentaments de registres de la propietat i mercantils, fer acceptar i constatar notificacions i requeriments notarials. Comparèixer davant dels centres i organismes del País, província o municipi, jutges, tribunals, fiscalies, sindicats, delegacions, comitès, juntes, jurats i comissions i, en ells, instar, seguir i acabar com actor, demandant o en qualsevol altre concepte, tota mena d’expedients, judicis i procediments civils, penals, administratius, contenciós-administratrius, governamentals, laborals i eclesiàstics de tots els graus, jurisdiccions en qualsevol procediment, tràmits i recursos, inclosos els de taxació i prestar quan calga la seua ratificació personal. Administrar en els més amples termes, béns mobles i immobles, fer declaracions d’edificació i plantació, limitacions, fitacions, agrupacions i segregacions. Reconèixer deutes i acceptar crèdits, fer i rebre préstecs, pagar i cobrar quantitats, fer efectius els lliuraments, fer o acceptar béns, en o per a pagament; atorgar transaccions, compromisos i renúncies; avalar i fiançar, comprar, vendre, retraure, permutar, pura o condicionalment, a un preu confessat, aplaçat o pagat al comptat tota classe de béns, mobles i immobles, drets reals i personals. Constituir, acceptar, dividir, alienar, agravar , redimir i extingir usufructes, servidumbres, cens, arrendaments inscibibles i demés drets reals, exercitant totes les facultats derivades dels mateixos, entre elles cobrar pensions i laudernos, signatures per domini, autoritzar traspassos i cobrar la participació legal dels mateixos. Constituir, acceptar, modificar, adquirir, alienar, posposar i cancel·lar, total o parcialment, abans o després del seu venciment, s’haja o no complit l’obligació assegurada, hipoteques penyores, anticrisis, prohibicions, condicions i tota mena de limitacions o garanties. Contractar activa o passivament rendes, pensions o prestacions, temporals o vitalícies, i el seu assegurament real.

Podrà delegar les funcions i facultats que reconeixen aquests Estatuts en els membres i òrgans competents de la Federació.

Cas d’absència de qualsevol índole proposarà a l’Executiva la persona de la mateixa que assumirà les funcions reconegudes al Secretari General i mentre dure la seua absència.
 


ccoo@upvnet.upv.es ## Comissions Obreres a la Universitat Politècnica de València


Tornar a l'inici de la WEB Tornar a la pàgina principal Accés al servidor de la UPV Universitat Politècnica de València