A TOTA LA COMUNITAT UNIVERSITARIA

Reunida la Mesa del Claustre Universitari de la Universitat Politècnica de València, a las 11 hores del dia 12 de gener de 2000 a la Secretaria General, prengué els acords següents, que li comunique per que al seu coneixement i efectes oportuns:

  1. Publicació del cens electoral provisional, període de reclamacions i publicació del cens definitiu.

  2. Publicació del cens electoral provisional: 14-1-2000

    Període de reclamacions: del 14 al 27 de gener de 2000

    Publicació del cens electoral definitiu: 1 de febrer de 2000

    El cens es publicarà per meses electorals: Mesa Electoral Central, Mesa d’Alcoi i Mesa de Gandia.

  3. Procediment de substitució de claustrals electes als efectes del cens

  4. La substitució de claustrals electes es realitzarà segons l’article 8 del Reglament del Claustre Universitari. Posat cas que els col·lectius mandataris disposen d’actes de resultats del procés electoral a representants del Claustre Universitari, la substitució es realitzarà atenent el major nombre de vots obtinguts en l’esmentada elecció i els empats es dirimiran en primer lloc, per l’antiguitat en l’administració; en segon lloc, per l’antiguitat a la UPV i finalment, si encara persisteix l’empat, es considerarà el candidat de més edat. En el grup B, alumnes, les substitucions es realitzaran de la manera següent: en primer lloc, el més votat al centre, i , si no n’hi ha cap, es cobrirà la vacant amb el més votat en la llista global.

  5. Lloc, paperetes i horari de votació
Hi haurà tants tipus de paperetes com de candidats, i en cadascuna d’aquestes ha de constar el text següent: "VOTO A FAVOR DEL CANDIDATO/A D./Dª./VOT A FAVOR DEL CANDIDAT O CANDIDATA SR./SRA nom del candidat o candidata". Així mateix hi haurà un tipus de papereta en blanc.

Cada elector haurà d’introduir la papereta corresponent a l’opció que ha elegit en un sobre normalitzat que haurà d’entregar al president de la Mesa Electoral on li corresponga votar, després d’haver-se identificat de forma satisfactòria per a tots els integrants de la Mesa (DNI, carnet de la UPV, etc.). Una vegada comprovada la condició d’elector i efectuada l’oportuna anotació en la llista electoral, el president o membre designat per la Mesa haurà d’introduir el sobre a l’urna. Seran considerats vots nuls aquells que presenten afegitons o ratllades en les paperetes, i els casos dubtosos els resoldrà la Mesa Electoral Central.
 
 
 
 

Lloc i horari de votació: divendres 18 de febrer de 2000

  1. Mesa Electoral Central: vestíbul del Paranimf de la UPV, de 9 a 15 hores i de 16 a 19 hores.
  2. Meses als centres d’Alcoi i Gandia: al lloc que designen els directors del centre i que serà publicat, almenys, amb sis dies hàbils d’antelació, de 9 a 14 h i de 15 a 17 h.
Per facilitar el procés de votació se suspendran les classes de 10 a 12 hores en tots els centres de la UPV, i també de 16 a 18 h als centres de València, i de 15 a 17 h als centres d’Alcoi i Gandia.

Els claustrals hauran de votar a la Mesa Electoral assignada en el cens definitiu.
 
 

4. Vot anticipat Termini: del 7 al 17 de febrer, a les 14 hores.

Procediment:

  1. El vot anticipat s’haurà d’entregar personalment, amb la corresponent identificació (DNI, carnet de la UPV, etc.), al Registre General de la UPV o als registres de les escoles per als centres d’Alcoi o Gandia, havent introduït prèviament una de les paperetes en un sobre normalitzat que s’haurà de trametre als senyors claustrals i que també estarà disponible als registres, i aquest alhora en un altre sobre normalitzat i tancat on haurà de posar el nom, el document nacional d’identitat, el centre, el departament o servei i la firma del claustral.
  2. No es vàlida la delegació de vot, però hi podran votar anticipadament, per qualsevol altra via permesa en les normes administratives, aquells electors que justifiquen documentalment o per declaració motivada la impossibilitat d’acudir a votar segons el procediment ordinari, descrit en el epígraf a), a causa d’estades autoritzades en altres universitats o centres d’investigació, SOCRATES, ERASMUS, etc. No obstant això, el termini d’admissió d’aquests vots per la Mesa Electoral Central es tanca a les 14 h del 17 de febrer de 2000.
5. i 6. Meses electorals als centres fora del campus i suplents de les meses electorals Les meses electorals dels centres d’Alcoi i Gandia estaran integrades per un president, un secretari i tres vocals, tots ells adscrits al centre. Actuarà com a president de la mesa el professor de major categoria i antiguitat del centre i de secretari el secretari del centre. Els tres vocals seran, respectivament, un professor i un membre del personal d’administració i serveis, designats mitjançant sorteig públic per la Mesa del Claustre Universitari, i un alumne, designat per la Delegació Central d’Alumnes. Així mateix, seran designats en tots els casos suplents per a cada càrrec. El sorteig públic es realitzarà el 28 de gener de 2000, a les 11 h, a la sala de juntes de la seu central.

Les meses electorals dels centres d’Alcoi i Gandia es constituiran el dia anterior a aquell assenyalat per a la votació. Perquè la seua constitució siga vàlida cal la presència dels cinc membres titulars. Si no hi compareix en el moment de la constitució algun d’ells, es requerirà la presència del seu respectiu suplent. Si el suplent no hi compareix, la Mesa Electoral es constituirà amb quatre dels seus membres. En totes les actuacions de la mesa electoral és necessària la presència, almenys, de tres dels seus membres.

La Mesa del Claustre Universitari se constituirà com a Mesa Electoral Central, de manera similar a l’establida en el paràgraf anterior, i tindrà entre altres facultats resoldre, en el termini de 48 hores, tots els dubtes que se susciten al llarg del procés electoral.

Es designa als següents suplents de la Mesa Electoral Central:

President: Sr. Enrique Hernández Giménez.

Secretari: Sr.. Fernando Romero Saura.

Professor: Sr. Enrique Giménez Baldrés.

PAS: Sr. Antidio Domingo Lahuerta.

Alumne: Sr. Antonio Aramendia Polo.

Cada mesa electoral disposarà de la seua llista d’electors i haurà d’exposar-ne una còpia al lloc on es realitze la votació. Així mateix, disposarà de suficient quantitat de sobres, de paperetes de cada candidat i en blanc, i estarà provista de tot el que calga per garantir el secret dels vots.

A l’hora de tancament de cada Mesa als centres d’Alcoi i Gandia es segellarà l’urna i, després d’entregar-la a un representat acreditat de la Mesa del Claustre, serà enviada juntament amb els vots emesos amb anticipació entregats al Registre (en sobre tancat i segellat) i l’acta que recull el nombre de vots efectuats, a més de la relació d’electors que han emés el vot. La Mesa Electoral Central, després d’obrir aquestes urnes, mesclarà el contingut d’aquestes amb els vots que s’han emés en aquesta. Així mateix, el president, després de verificar les dades, procedirà a l’obertura dels sobres que contenen els vots emesos amb anticipació i els introduirà a l’urna. Tot seguit s’efectuarà el recompte dels vots i s’estendrà una acta, que serà subscrita per tots els membres de la Mesa Central. Serà proclamat electe el candidat que obtinga la majoria absoluta.
 
 

  1. Votació segona volta
Si cap dels candidats obté la majoria absoluta, una vegada fet el recompte de vots, es farà una segona volta el dilluns 21 de febrer, amb el mateix horari i procediment que en la primera volta, excepte que en la segona volta no s’admet el vot emés amb anticipació. A aquesta segona volta només podran concórrer els dos candidats més votats. Serà proclamat rector el que obtinga més vots dels dos (art. 42 del Reglament del Claustre Universitari).
 
 
LA SECRETÀRIA GENERAL

Concepción Maroto Álvarez

València, 13 de gener de 2000

A TODA LA COMUNIDAD UNIVERSITARIA
 
 

Reunida la Mesa del Claustro Universitario de la Universidad Politécnica de Valencia a las 11 horas del día 12 de enero de 2000 tomó los siguientes acuerdos, que le comunico para su conocimiento y efectos oportunos.

  1. Publicación del censo electoral provisional, periodo de reclamaciones y publicación del censo definitivo

  2. Publicación del censo electoral provisional: 14-1-2000

    Periodo de reclamaciones: del 14 al 27 de enero de 2000

    Publicación del censo electoral definitivo: 1 de febrero de 2000

    El censo se publicará por mesas electorales: Mesa Electoral Central, Mesa de Alcoy y Mesa de Gandia.

  3. Procedimiento de sustitución de claustrales electos a efectos del censo

  4. La sustitución de claustrales electos se realizará según el artículo 8 del Reglamento del Claustro Universitario. En el caso de que los colectivos mandatarios dispongan de actas de resultados del proceso electoral a representantes del Claustro Universitario, la sustitución se realizará atendiendo al mayor número de votos obtenidos en la citada elección y los empates se dirimirán en primer lugar por antigüedad en la administración, en segundo lugar por antigüedad en la UPV y por último, si aún persistiera el empate, se considerará el candidato de mayor edad. En el grupo B, alumnos, las sustituciones se realizarán de la siguiente manera: en primer lugar, el más votado en el Centro y de no existir ninguno se cubrirá la vacante con el más votado en la lista global.

  5. Lugar, papeletas y horario de votación
Habrá tantos tipos de papeletas como candidatos y en cada una de ellas debe constar el siguiente texto: "VOTO A FAVOR DEL CANDIDATO/A D./Dª./VOT A FAVOR DEL CANDIDAT O CANDIDATA SR./SRA nombre del candidato/a/". Asimismo existirá un tipo de papeleta en blanco.

Cada elector introducirá la papeleta correspondiente a la opción por él elegida en un sobre normalizado, del cual hará entrega al Presidente de la Mesa Electoral en la que le corresponda votar, tras identificarse de forma satisfactoria para todos los integrantes de la Mesa (DNI, carnet UPV, etc.). Una vez comprobada la condición de elector, y efectuada la oportuna anotación en la lista electoral, el presidente o miembro designado por la Mesa introducirá el sobre en la urna. Serán considerados votos nulos aquellos que presenten añadidos o tachaduras en las papeletas, resolviéndose los casos de duda por la Mesa Electoral Central.
 
 

Lugar y horario de votación: Viernes 18 de febrero de 2000
  1. Mesa Electoral Central: vestíbulo del Paraninfo UPV de 9 a 15 horas y de 16 a 19 horas.
  2. Mesas en los Centros de Alcoy y Gandia: en el lugar designado por los directores del Centro, publicado al menos con seis días hábiles de antelación, de 9 a 14 h y de 15 a 17 h.
Para facilitar el proceso de votación se suspenderán las clases de 10 a 12 horas en todos los Centros de la UPV, así como de 16 a 18 h en los Centros de Valencia y de 15 a 17 h en los Centros de Alcoy y Gandia.

Los claustrales deberán votar en la Mesa Electoral asignada en el censo definitivo.
 
 

  1. Voto anticipado
Plazo: del 7 al 17 de febrero a las 14 horas.

Procedimiento:

  1. El voto anticipado deberá entregarse personalmente, con la correspondiente identificación (D.N.I., carnet UPV, etc.) en el Registro General de la UPV o en los Registros de las Escuelas para los Centros de Alcoy o Gandia, introduciendo una de las papeletas en un sobre normalizado que se remitirá a los señores claustrales, estando también disponible en los registros, y éste a su vez en otro sobre normalizado y cerrado en el que debe constar el nombre, D.N.I., Centro, Departamento o Servicio y firma del claustral.
  2. No es válida la delegación de voto, pero podrán votar anticipadamente, por cualquier otra vía permitida en las normas administrativas, aquellos electores que justifiquen documentalmente o por declaración motivada la imposibilidad de acudir a votar según el procedimiento ordinario, descrito en el epígrafe a), debido a estancias autorizadas en otras Universidades o Centros de Investigación, SOCRATES, ERASMUS, etc. No obstante, el plazo de admisión de estos votos por la Mesa Electoral Central se cierra a las 14 h del 17 de febrero de 2000.
5. y 6. Mesas electorales en los Centros de fuera del campus y suplentes de las Mesas Electorales Las Mesas Electorales de los Centros de Alcoy y Gandia estarán integradas por un Presidente, un Secretario y tres vocales, todos ellos adscritos al Centro. Actuará como Presidente el profesor de mayor categoría y antigüedad del Centro y de Secretario el Secretario del Centro. Los tres vocales serán, respectivamente, un profesor y un miembro del personal de administración y servicios, designados mediante sorteo público por la Mesa del Claustro Universitario, y un alumno designado por la Delegación Central de Alumnos. Asimismo, serán designados en todos los casos suplentes para cada cargo. El sorteo público se celebrará el 28 de enero de 2000 a las 11 h. en la Sala de Juntas de Sede Central.

Las Mesas Electorales de los Centros de Alcoy y Gandia se constituirán el día anterior al señalado para la votación. Para su válida constitución es necesaria la presencia de sus cinco miembros titulares. De no comparecer en el acto de constitución alguno de ellos, se requerirá la presencia de su respectivo suplente. De no comparecer el suplente, podrá constituirse la Mesa Electoral con cuatro de sus miembros. En todas las actuaciones de la Mesa Electoral es necesaria la presencia de, al menos, tres de sus miembros.

La Mesa del Claustro Universitario se constituirá como Mesa Electoral Central, en similar forma a la establecida en el párrafo anterior, teniendo entre otras facultades la de resolver en el plazo de 48 horas, cuantas dudas se susciten a lo largo del proceso electoral.

Se designa a los siguientes suplentes de la Mesa Electoral Central:

Presidente: D. Enrique Hernández Giménez.

Secretario: D. Fernando Romero Saura.

Profesor: D. Enrique Giménez Baldrés.

P.A.S.: D. Antidio Domingo Lahuerta.

Alumno: D. Antonio Aramendia Polo.

Cada Mesa Electoral dispondrá de su lista de electores, copia de la cual deberá exponer en el lugar donde se celebre la votación. Asimismo dispondrá de suficiente cantidad de sobres, papeletas de cada candidato y en blanco, y proveerá de todo lo necesario para garantizar el secreto de los votos.

A la hora de cierre de cada Mesa en los Centros de Alcoy y Gandia se procederá a sellar la urna y tras entregarla a un representante acreditado de la Mesa del Claustro, será enviada junto con los votos anticipados entregados en el Registro (en sobre cerrado y sellado) y el Acta que recoge el número de votos efectuados, además de la relación de electores que han emitido el voto. La Mesa Electoral Central, tras abrir dichas urnas, mezclará el contenido de las mismas con los votos emitidos en ella. Asimismo el Presidente, tras verificar los datos, procederá a la apertura de los sobres conteniendo los votos emitidos anticipadamente, introduciendo éstos en la urna. Tras ello se efectuará el recuento de los votos, extendiéndose un Acta que será suscrita por todos los miembros de la Mesa Central. Será proclamado electo el candidato que alcance la mayoría absoluta.
 
 
 

7. Votación segunda vuelta
  Si realizado el recuento de votos ninguno de los candidatos alcanza la mayoría absoluta, se realizará la segunda vuelta el lunes 21 de febrero con el mismo horario y procedimiento que en la primera vuelta, excepto que en la segunda vuelta no se admite el voto anticipado. A esta segunda vuelta sólo podrán concurrir los dos candidatos más votados. Será proclamado Rector el que obtenga más votos de ambos (art. 42 del Reglamento del Claustro Universitario).
 
 

LA SECRETARIA GENERAL

Concepción Maroto Álvarez

Valencia, 13 de enero de 2000
 

ccoo@upvnet.upv.es ## Comisiones Obreras en la Universidad Politécnica de Valencia


Volver al inicio de la WEB Volver a la página principal Acceso al servidor de la UPV Universidad Politécnica de Valencia