La Universitat Politècnica de València s'enfronta a les primeres eleccions rectorals en el marc de la desafortunada Llei Orgànica d'Universitats. En aquest context, les pròximes eleccions a Rector haurien de servir per a reflexionar sobre el model d'universitat que volem: un model en el qual prevalguen els valors democràtics i ètics que tota persona ha d’assumir. Des de CCOO, fem públic un extracte del document que hem elaborat davant aquestes eleccions. Si desitgeu conéixer el document en tota la seva extensió podeu consultar-lo en la adreça següent:

Document complet (*.html)                Document complet (*.doc)



SOBRE ESTATUTS I GOVERN DE LA UPV

Continuem defensant que en el Claustre el nombre de membres nats ha de restringir-se als tres marcats per la LOU, que el percentatge de professors funcionaris doctors hauria de ser del 51% i no el 54% actual i que el del PAS hauria de ser del 10%. Aquests mateixos percentatges haurien de regir els coeficients del vot ponderat per a Rector, el mandat del qual hauria de limitar-se a una reelecció.

Per altra banda, creiem que hauria de reglamentar-se, de forma estatutària, la presència de la presidència de la Junta de PDI en el Consell de Govern, i que resulta urgent la constitució d'una Mesa de Negociació perquè existisca un marc legal en el qual poder discutir i negociar els aspectes relacionats amb l'activitat laboral del PAS i del PDI.

PROFESSORAT

Proposem la creació d'una Comissió de Promoció del Professorat amb presència sindical i d'una Oficina d'Ajuda i Orientació a la Investigació per a orientar al professorat en la seua carrera docent.

Per al professorat amb contracte LRU, la Universitat ha de pressionar per a una ampliació suficient del període transitori i comprometre's a buscar solucions. Per a tot el professorat contractat sol·licitem uns criteris mínims per a la promoció sense esgotar els terminis màxims fixats per la LOU. Per altra banda, reclamem una actuació institucional enèrgica per a demanar transparència informativa a les agències d'avaluació (CVAEC i ANECA).

Finalment proposem consolidar la política de reducció de crèdits docents per tesis doctorals, així com una política laboral en la qual tots els professors imparteixen un màxim de 22 crèdits.

COMPLEMENTS RETRIBUTIUS

Des de CCOO, hem defensat uns complements retributius per al PDI que impliquen una recuperació real del poder adquisitiu perdut en els últims anys. El decret de la Generalitat Valenciana sobre aquest tema no només no permet aquesta recuperació sinó que exclou a una gran part del professorat del cobrament de qualsevol complement.

Davant aquesta situació, demanem el compromís ferm dels candidats a Rector de la UPV per a resoldre l'actual situació, la qual cosa implica canviar el decret a partir de la negociació amb la Direcció General d'Universitats.

PERSONAL D'ADMINISTRACIÓ I SERVEIS

Des de CCOO proposem:

Professionalització i carrera professional del PAS, per mitjà de la formació, la promoció i l'adequació de la carrera professional.

Disminuir la precarietat i eventualitat en la contractació, limitant-la a l'estrictament necessari.

Revisió de les polítiques de privatització: Neteja, manteniment, etc.

BECARIS/BECÀRIES D'INVESTIGACIÓ

Proposem que es milloren les condicions laborals i salarials d'aquest personal pel simple mètode de contractar-los com personal laboral d'investigació.

RECONEIXEMENT DIFERENCIAL DELS CENTRES D'ALCOI I GANDIA

Cal reconéixer l'especificitat de la problemàtica de les escoles de Gandia i Alcoi. Per això, proposem la creació d'un Vicerectorat de Intercampus que constituïsca el marc adequat de diàleg per a abordar els problemes i necessitats als quals s'enfronten ambdues Escoles.

INVESTIGACIÓ I FUNDACIÓ UPV

Una Fundació és una entitat jurídica independent i per tant escapa al control de la comunitat universitària, per tant, des de CCOO ens oposem a la utilització de la figura de les Fundacions, especialment per a aquelles qüestions que tinguen relació amb la docència o la investigació. Pensem a més que és necessària una Oficina d'Orientació Científica, amb les seues respectives extensions a Alcoi i Gandia.

LA DONA EN LA UPV

Per raons històriques i socials la dona està subrepresentada en la nostra universitat entre l'alumnat, el PDI i el PAS. Proposem la creació d'una Oficina de la Dona per a estudiar i corregir aquesta situació.

EL VALENCIÀ EN LA U.P.V.

La UPV té l'obligació ètica d'apostar per un pla estratègic de promoció del valencià. La Universitat ha de a) dotar el Servei de Normalització Lingüística dels mitjans humans i tècnics per a consolidar i ampliar l'oferta de promoció de la llengua i la cultura; b)continuar i ampliar l'oferta de Valencià Tècnic en tots els centres; c) assegurar classes d'iniciació per a l'alumnat de fora del País Valencià; d) establir un pla per a augmentar el percentatge de les classes impartides en valencià; e) integrar-se en el Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

LA UPV EN UN ENTORN AMBIENTALMENT SOSTENIBLE

La UPV no s'ha distingit mai per realitzar polítiques actives i eficaces en la protecció del mitjà i dels recursos naturals. Entre altres mesures proposem: una aposta per l'ús de transport públic, mesures constructives d'estalvi d'energia i de recursos naturals, una inversió en la recuperació d'espais naturals i la regularització de totes les activitats de la UPV que generen emissions o abocaments.

ÈTICA UNIVERSITÀRIA

Els estatuts de l’UPV estableixen una comissió d'ètica. Des de CCOO, proposem que la UPV adopte els set principis del Comité Nolan, que ja han estat adoptats per l'Associació d'Agències de Qualitat (QAA): altruisme, integritat, objectivitat, responsabilitat, transparència, honestedat i iniciativa.
 
 

ccoo@upvnet.upv.es ## Comisiones Obreras en la Universidad Politécnica de Valencia


Volver al inicio de la WEB Volver a la página principal Acceso al servidor de la UPV Universidad Politécnica de Valencia